U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Gio Vogelaar 

 Ik “ontwaakte” en werd me bewust van mezelf toen ik in 1999 op een internaat met “moeilijk opvoedbare jongeren” ging werken. Kinderen werden daar na verloop van tijd mijn spiegels, die me regelmatig confronteerden met mijn vaak hypocriete gedrag. Dat was een heftig proces, waarin ik mezelf steeds tegen kwam, vooral toen ik besefte hoe ik (en de andere volwassenen?) kinderen eigenlijk indoctrineerde en manipuleerde in plaats van ze zelf te laten beschikken over hun leven!

 

In 2008 besloot ik om zelfstandig te gaan ondernemen, omdat ik niet meer wilde werken op de manier die van me werd verwacht!

 

Dit bleek voor mij de beste stap in mijn werkzame leven en sindsdien ben ik een eenmansbedrijfje als gezinscoach, jongerenbegeleider, volwassenencoach en Avatar Master. Ik geef lezingen met ervaringsdeskundigen op het gebied van diagnoses als ADHD, Dyslexie en de diverse vormen van Autisme. Wij leggen tijdens onze presentaties vooral de nadruk op de talenten en mogelijkheden van kinderen (en volwassenen!) met deze labels. Het ontwikkelen en geven van workshops en trainingen is iets van de laatste anderhalf jaar, waarin ik vooral de verbinding probeer te zoeken door co-creatie en co-operatie! Ook geef ik regelmatig workshops op het gebied van ritme, percussie, djembe’s en alles wat daaraan gerelateerd is.

 

Het is mijn missie om kinderen (en volwassenen!) hun eigen stem terug te geven. Niet door de strijd aan te binden maar door verbinding te zoeken met het “systeem” en te laten zien, dat het anders kan. Ook ik ben het systeem en het enige dat ik kan doen is mezelf veranderen, zodat het systeem verandert. Zelf voorleven dat het ook anders kan en daarmee anderen inspireren hetzelfde te gaan doen.

 

Dat doe ik onder andere door mensen te begeleiden die op zoek zijn naar hun echte zelf. Door samen in verbinding op zoek te gaan naar de blokkades vanuit onze jeugd in het hier en nu, ze te omarmen, te ervaren of voelen, waarna ze ons los kunnen laten! Ik geloof erin dat iedereen zichzelf kan helen en dat het delen van dit proces met elkaar enorm inspirerend werkt.

 

Ouders, leerkrachten en jeugdzorgverleners kunnen ook allemaal zichzelf helen, door in de spiegel te kijken die kinderen, leerlingen en cliënten hen dagelijks voorhouden. Als we de kinderen gaan zien voor wie ze zijn gaan we ook ons eigen innerlijk kind weer zien. In die wederkerigheid kunnen we onszelf en kinderen helen door weer onvoorwaardelijk te leren houden van onszelf met alles erop en eraan.

 www.jeugdzorgvuldig.nl

Twan de Leur 

Ik ben 45 jaar, vader van een 10 jarige zoon en ik woon samen met mijn vriendin Judith. Ik ben dol op de natuur en ben graag in de bossen.  Ik houd ervan muziek te maken en diepe gesprekken te voeren.

 

De omgeving waarin ik opgroeide was complex waardoor ik aan een aantal ontwikkelingstaken onvoldoende ben toegekomen. Ik heb er wel geleerd mijn eigen behoeftes weg te cijferen tot het punt waarop ik niet meer goed wist wie ik was. Zeker in het begin van mijn carrière in de IT en makelaardij heb ik grote moeite gehad mezelf uit te spreken. Daardoor ging ik me als persoon ongewenst voelen en verdween het plezier in mijn werk.

 

De wake-up kwam toen ik 10 jaar geleden in een burn-out terecht kwam, zonder werk kwam te zitten en mijn huwelijk op de klippen liep. Op een bewustzijns festival kwam ik weer in contact met mijn levensenergie, waar ik vanaf mijn vroege jeugd geen contact meer mee had. Dat was een geweldige herontdekking van mijn eigen vitaliteit, een antwoord op een diep gevoeld verlangen. Hierna ben ik een intensief zelfonderzoek aangegaan om mezelf te herontdekken. Ik heb  allerlei trainingen en workshops gevolgd, boeken gelezen en activiteiten ondernomen die me hierbij hebben geholpen. Daarbij kun je denken aan verschillende therapieën, ceremonies, vision quest, ademwerk, mannenwerk, veel vormen van meditatie en communicatietrainingen.

 

Ik ben mede daardoor ervaringsdeskundige geworden op het gebied van wat mensen van binnenuit beweegt. Ik vind het heel boeiend mensen te helpen ontdekken waar hun passies liggen en hen te stimuleren van daaruit te leven. Authentiek communiceren en jezelf kwetsbaar durven opstellen naar jezelf en de ander  maakt daar een wezenlijk onderdeel van uit. Voor mij komt dat allemaal samen in het werk dat ik met hoofdzakelijk met jongens en mannen doe in de vorm van coaching, lichaamsgerichte therapie, meditaties, workshops, jaartrainingen en mannencirkels. Daar ligt mijn passie en die deel ik graag met je.

 

Mensen omschrijven me als open minded en met een vertrouwde natuurlijke rustige uitstraling die ze uitnodigt om meer te openen.

www.werkelijkleven.nl